NOVOSTI

Najbolji sajamski trendovi koji nas očekuju u 2020

Najbolji sajamski trendovi koji nas očekuju u 2020

Uvijek je dobro, na kraju godine, osvrnuti se na uspone i padove u protekloj godini. No najbolje je, pritom, odmah razmišljati o budućnosti. Mi smo taj korak učinili. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći kada budete razmišljali o vlastitom predstavljanju na sajmovima.

Pripremite doživljaj, a ne samo prostor

Privlačnost vašeg izložbenog prostora svakako će primamiti, a sadržaj će mu dodati pravu vrijednost. Približite svoj brend posjetiteljima i osigurajte da ga ne zaborave tako što ćete im pružiti jedinstveni doživljaj. Predstavite stvarnu upotrebu vaših usluga i proizvoda. Učinite to pomoću igrifikacije (eng. gamification), virtualne stvarnosti, pop up trgovine, mirisa…

Tehnologija i ljudi

Svoj brend možete predstaviti i pomoću virtualne stvarnosti.

Tehnologija ne pruža samo jedinstveno iskustvo, o kojemu smo nekad mogli samo sanjati. Pametna upotreba svjetlećih panoa, LED rasvjete, pomičnih elemenata, lasera, velikih TV zaslona… privući će posjetitelje upravo k vama. Kad su već kod vas, tehnologija može čak i nakratko preuzeti ulogu komunikacije s njima.

Na najvećim sajmovima mogli smo vidjeti robote kako komuniciraju s gostima. Još će neko vrijeme proći, do njihove potpuno upotrebe, no danas mogu djelomično komunicirati s gostima i interaktivni zasloni. Na taj način smanjuje se broj zaposlenih na štandovima, no ljudski je kontakt s gostima nešto što je još uvijek neizostavno.

Održivost na svakom koraku

Jeste li se pobrinuli o održivosti na svim područjima poslovanja? To bi se trebalo odraziti i na vaš štand. Ako bi to odgovaralo vašem brendu, možete osvježiti štand sa zelenim zidom. U svakom slučaju, prije kupnje opreme, uzmite u obzir ova tri načela:

1. načelo sajamske održivosti: višekratna upotreba

Suvremena sajamska oprema, osmišljena je tako da ju možete upotrebljavati gotovo neograničeno. Osim toga, sustavi su modularni, što znači, da ih možete prilagođavati prema potrebi.  Uz standardne elemente dodajte grafike, tisak na platnu, jer taj materijal zaista možete višekratno upotrebljavati. Opremu, za koju vjerujete da vam neće trebati često, možete i unajmiti.

2. načelo sajamske održivosti: ekološki prihvatljivi materijali

Odlučite se za kupnju opreme koja je izrađena od ekološki prihvatljivih materijala i obnovljivih izvora.

3. načelo sajamske održivosti: smanjite upotrebu električne energije

Iako se zalažete za održivost, održavajte svoj izložbeni prostor osvijetljenim! Međutim, koristite LED svjetla koja imaju manju potrošnju energije. Prilikom odabira svih elemenata koji za svoj rad trebaju električnu energiju, uzmite u obzir njihovu energetsku učinkovitost. To će ujedno smanjiti troškove električne energije na sajmištima.

Ne zaboravite na osvijetljenje!

Kvaliteta nikada ne izlazi iz mode

Kada bi kvaliteta i izašla iz mode, brzo bi se vratila. Octanorm sajamska oprema je sinonim najbolje kvalitete. To vam jamčimo i višegodišnjim jamstvima na sve proizvode. Mi vam pomažemo u pripremi vašeg idejnog dizajna, pružanju dizajnerskih i grafičkih rješenja te u organiziranju ključne dokumentacije za sajamsko izlaganje.

Back to list

Povezane objave

Odgovori