NOVOSTI

Znate li zašto je vaša prisutnost na industrijskim sajmovima toliko važna?

Znate li zašto je vaša prisutnost na industrijskim sajmovima toliko važna?

Kada nešto radimo iz godine u godinu, vrlo često zaboravljamo koji su nam osnovni ciljevi. Izvješća o završenim i planove za buduće projekte ponekad pripremamo samo zato jer smo tako navikli. Ponekad zaboravljamo pravi razlog našeg poslovanja. Zaboravljamo da bi bilo dobro osvrnuti se na protekle rezultate, obraditi ih i na temelju istih raditi planove za budućnost. Slično je i sa sajmovima. Obilazak sajmova iz godine u godinu, na taj način, sam je sebi svrha.

Sudjelovati i obilaziti sajmove bez zacrtanih ciljeva i planova, nema previše smisla. Podsjećamo vas, stoga, zašto je obilazak velikih međunarodnih sajmova zapravo važan.

1. Hej, ovdje smo!

Veliki ste igrač u svojoj industriji, no odlučili ste da se nećete predstavljati na najvećem sajmu vašeg sektora u regiji? Vaši bi konkurenti to mogli protumačiti kao znak da vam i ne ide baš najbolje. Štoviše: vaši bi potencijalni klijenti mogli zaboraviti da postojite i suradnju ostvariti s nekim drugim. Možda s nekim, tko ih je na posljednjem sajmu očarao svojim štandom i ljubaznim osobljem.

I vaš štand i prezentacija jasno pokazuje vaše mjesto u industriji. Mali, niski poduzetnici zauzimaju manji sajamski prostor, dok oni veći zauzimaju više kvadratnih metara. Što ste uspješniji, bolje se to odražava i na vaš izložbeni prostor.

Moglo bi vas iznenaditi koliko bi se vaše odsustvo sa sajma moglo odraziti na rezultate. Nerjetko klijenti pronalaze nove dobavljače upravo na bitnim industrijskim sajmovima. Ako se ne nalazite na sajmu, ne nalazite se niti na popisu potencijalnih dobavljača tvrtke, koja je ovdje došla u potrazi za njima!

Znate li zašto je vaša prisutnost na industrijskim sajmovima toliko važna?

2. Zato što se isplati!

Glavni razlog vaše prisutnosti na sajmovima je taj da vam se to isplati. To ne znači nužno da ćete na sajmu ostvariti toliko prometa da ćete ujedno i pokriti troškove sudjelovanja na istom. Prije sajma, zapitaje se što na njemu želite postići? Učvrćivanje odnosa s postojećim partnerima, otvaranje novih nabavnih staza, izgradnja prepoznatljivosti vašeg brenda ili nešto četvrto? Postavite ciljeve, mjerite rezultate i vidite je li vaše sajamsko prisutstvo urodilo plodom!

3. Jer pratimo trendove!

Veliki međunarodni sajmovi izvor su inspiracije! Na njima možete upoznati najsuvremenije trendove i inovacije, novosti na području dobavljača i kupaca, nove konkurentne proizvode… Šetate li sajmom otvorenih očiju i odslušateli još jedno zanimljivo predavanje, gotovo sigurno ćete se vratiti kući puni ideja o tome kako poboljšati svoj proizvod ili uslugu.

Ipak, istina je da su pripreme za sajam vrlo često i stresan posao, posebice ako niste u tome toliko vješti. Prijava, odabir štanda i potrebnih priključaka, sajamska oprema, logistika, montaža, osposobljavanje zaposlenih… Pri planiranju svakog od navedenih koraka, rado ćemo vas savjetovati i pravilno vas usmjeriti. Slobodno nas kontaktirajte u slučaju bilo kakvih dilema.

Back to list

Povezane objave

Odgovori